Stages:

Ik heb tijdens mijn opleiding Verzorgende in meerdere verzorgingshuizen stage gelopen en ik heb ook in de kraamzorg stage gelopen. Hier heb ik het verzorgen geleerd ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) maar ook het omgaan/begeleiden en coachen van cliënten.

Kraamzorg:

Hier heb ik acht jaar met plezier in gewerkt. Als kraamverzorgende werk je praktisch, je ziet wat nodig is, iedereen is anders en daar anticipeer je op. Je voelt aan hoe de situatie is en je houdt het gezin draaiende. 

Een compliment dat ik vaak te horen kreeg, is dat ik er ben, maar toch ook weer niet. In de zorg vind ik het belangrijk dat je je als het ware onzichtbaar kunt maken en je er bent wanneer dat nodig is.

Coaching:

Ik heb diverse coachingsopleidingen gedaan: NLP-Practitioner en Master-Practitioner, Life-coach, de Gordon-methode en HBR (Huilen, boos en ruzie): wat gaat er schuil achter het gedrag van een kind? En de opleiding Lifecoach.

Assistent trainer:

Ik ben 4 jaar assistent trainer geweest bij NLP Groningen. Hier heb ik cursisten gecoached die de opleiding volgden.

Ik ben werkzaam als gezinscoach. In gezinnen, waar het even niet lekker loopt, geef ik inzichten en tips, zodat ze weer verder kunnen.

Bij de universiteit van Groningen was ik van 2013 tot 2015 een paar uur per jaar werkzaam als teamcoach tijdens een game die apothekers moeten volgen om hun opleiding te behalen.

Ik heb workshop's NLP gegeven.

Tot 2015 ben ik vrijwilliger geweest bij Home Start. Hier begeleidde en coachte ik gezinnen waar het niet zo lekker liep.

Gezinshulp:

In diverse gezinnen ben ik als gezinshulp aan de slag geweest. Hier deed ik alles om een gezin draaiende te houden: o.a licht huishoudelijk werk, agenda's bijhouden, op kinderen passen, dit allemaal in combinatie met coaching/begeleiding van kinderen en/of ouders. Ook logeer ik af en toe in een gezin om de ouders te ontlasten, vaak gaat het hier om kinderen met een meervoudige beperking die s'nachts zorg nodig hebben.

Verzorging en begeleiding:

2014 - 2016: Begeleiding en verzorging van een vrouw met een meervoudige beperking die nog thuis bij haar ouders woont. (epilepsie, dispraxie, autisme, ontwikkelingsachterstand en ze kan bijna niet communiceren). Ik help deze vrouw met de ADL-handelingen (algemene dagelijkse levensverrichtingen), ik doe veel activiteiten met haar: We doen boodschappen, we wandelen veel, maken muziek, spelen op de tablet en we gaan naar het zwembad. Verder ondersteun ik het gehele gezin waar nodig. 

2015-2019  Begeleiding en verzorging van een jongen met een meervoudige beperking (darmklachten, beperkte communicatie mogelijkheden, epilepsie, sondevoeding, slaapproblemen, urinestoma, darmspoelen)  verzorging bij het sterfbed ( rust zacht lieve jongen)

2015- 2019: Begeleiding van een jongedame met autisme, ik help haar om zo zelfstandig mogelijk te worden, zodat ze straks zo zelfstandig mogelijk op zichzelf kan gaan wonen.

2016- 2017: Begeleiding en verzorging van een vrouw met spasme en depressies. 

2017- heden: begeleiding en verzorging van een meisje met meervoudige beperking (Champ 1 syndroom), ik help haar met de dagelijkse dingen en begeleid haar te groeien in haar zelfstandigheid. Ook ben ik veel bezig om haar spraak zo begrijpelijk mogelijk te krijgen en met het uitbreiden van haar woordenschat, dit ondersteunen ik met gebaren.

2018- 2020 begeleiding en verzorging van een meervoudig beperkte jongedame. zij heeft spasme, is zeer slechthorend en rolstoelgebonden. Door middel van gebaren communiceren wij met elkaar. Naast verzorgende taken ondernemen wij ook veel leuke en gezellige dingen, maar soms moeten er ook klusjes gedaan worden in het huishouden die wij samen oppakken.

2018-2019 begeleiding/ ondersteuning van een jongen van 5 met het 22q11 syndroom. Hij kan een klein aantal woordjes verstaanbaar praten, dus wij gebruiken veel gebaren en ik ondersteun hem in zijn taalontwikkeling en zelfvertrouwen. Verder zijn er symptomen van ADHD en autisme. 

2019- 2020: begeleiding van een dame met autisme en dwangneurose. ik begeleid haar bij het zelfstandig wonen.

2020- heden: begeleiding van 3 broertjes met o.a. autisme,  bindingsangst, spraakproblemen, gedragsproblematiek, ADHD.