Gezinscoaching/Gezinshulp

Als ik in een gezin aan de slag ga, kijk ik vooral naar de dynamiek, patronen en waarom iemand reageert zoals hij reageert. Hierbij ondersteun ik niet alleen een cliënt, maar ook het gezin eromheen. Soms zijn er patronen in geslopen die je zelf als gezin niet eens door hebt. Dit komt veel voor bij gezinnen met een kind met een beperking. De blik van een neutrale buitenstaander kan  heel fijn zijn om inzicht te krijgen in waarom iets niet loopt binnen een gezin en hoe je daar een draai aan kunt geven. Doordat ik meerdere uren en voor langere tijd in een gezin aanwezig kan zijn zie ik heel goed alle verbale en non verbale communicatie binnen een gezin. In gezinnen ben ik altijd zonder oordeel, iemand reageert en doet op een bepaalde manier omdat het hem iets oplevert. Ook al lijkt het gedrag nog zo negatief, het levert iets positiefs op. Anders toont iemand bepaald gedrag niet namelijk.  Mijn doel is om iedereen inzichten te geven in elkaar. (waarbij de ouders natuurlijk voorop staan) En vanuit daar kun je verder.

Een eerste gesprek/kennismaking is altijd gratis. 

NLP methodiek

NLP kent heel veel mooie tools om inzicht te krijgen. Met NLP krijg je inzicht in je eigen communicatie en die van je kind. Je leert te kijken naar het onbewuste. Wat gebeurt er onbewust tussen jullie. Hoe komt het dat een kind op een bepaalde manier reageert en hoe komt het dat jij reageert zoals je doet op je kind? Hoe komt het dat je tegen bepaald gedrag slecht kunt en wat doet dit dan precies met jou en je kind?

 NLP is tot stand gekomen door het modelleren van succesvolle mensen en therapeuten, Alles wat goed werkt hebben John Grinder en Richard Bandler bij elkaar gevoegd en zo is NLP ontstaan.

Gordon methodiek

Met de Gordon-methodiek leer ik je hoe je op een andere manier kan communiceren met je gezin. Je leert onder andere: 

  • Bijdragen aan een positief zelfbeeld van je kind.
  • Duidelijk zijn over jezelf en opkomen voor eigen behoeftes.
  • Omgaan met onaanvaardbaar gedrag van je kind.
  • Luisteren naar wat je kind eigenlijk bedoelt.
  • Het hanteren van meningsverschillen, ruzies en conflicten.
  • Je kind helpen bij het oplossen van problemen.


Pas wanneer je leert te luisteren om te begrijpen, in plaats van te luisteren om te reageren, ontstaat echt contact.