Gezinscoaching/Gezinshulp

Soms is het gewoon erg druk.... Gezin, werk, sport, sociaal leven, hobby's.Of er gebeurt iets onverwachts in je leven waardoor je even niet weet hoe nu verder.

Dan is het lekker dat je iemand in kunt huren om het gezinsleven draaiende te houden. Iemand die even datgene uit handen neemt wat voor jou je hoofd doet overlopen. Zodat je meer tijd hebt voor de dingen die voor jou belangrijk zijn en minder stress ervaart. Als buitenstaander kan ik het gezin observeren en zien waar patronen/obstakels zijn ontstaan en hierop coachen, totdat je zelf weer de energie, inzichten en zelfvertrouwen hebt om zelf weer verder te gaan.

Dit kan voor korte duur zijn of voor een wat langere periode. Kan ik jou ergens mee helpen stuur mij dan een bericht of bel en dan kijken we hoe ik tot dienst kan zijn. ik werk o.a met de volgende methoden:

NLP methodiek

NLP kent heel veel mooie tools om inzicht te krijgen. Met NLP krijg je inzicht in je eigen communicatie en die van je kind. Je leert te kijken naar het onbewuste. Wat gebeurt er onbewust tussen jullie. Hoe komt het dat een kind op een bepaalde manier reageert en hoe komt het dat jij reageert zoals je doet op je kind? Hoe komt het dat je tegen bepaald gedrag slecht kunt en wat doet dit dan precies met jou en je kind?

 NLP is tot stand gekomen door het modelleren van succesvolle mensen en therapeuten, Alles wat goed werkt hebben John Grinder en Richard Bandler bij elkaar gevoegd en zo is NLP ontstaan.

Gordon methodiek

Met de Gordon-methodiek leer ik je hoe je op een andere manier kan communiceren met je gezin. Je leert onder andere: 

  • Bijdragen aan een positief zelfbeeld van je kind.
  • Duidelijk zijn over jezelf en opkomen voor eigen behoeftes.
  • Omgaan met onaanvaardbaar gedrag van je kind.
  • Luisteren naar wat je kind eigenlijk bedoelt.
  • Het hanteren van meningsverschillen, ruzies en conflicten.
  • Je kind helpen bij het oplossen van problemen.


Pas wanneer je leert te luisteren om te begrijpen, in plaats van te luisteren om te reageren, ontstaat echt contact.